Συνταγές
Έτοιμη για τον καφέ.. η αγαπημένη μας πίτα με κίτρινο κολοκύθι της εποχής!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για τα φύλλα
750γρ.α.γ.ο.χ.περιπου 100γρ.ελαιολαδο 2 κ.σ ξύδι 1κ.γ.αλατι 340γρ.νερο χλιαρό ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη και να γίνει μαλάκια
αφήνουμε να ξεκουραστεί…χωρίζουμε σε 6-8 μπαλάκια…αλεύρωνουμε και ανοίγουμε φύλλο ήδη έχουμε ετοιμάσει την γέμιση
τρίβουμε την μισή κολοκύθα σε χοντρό τρίφτη την αχνίζουμε 5’λεπτά αποσύρω αφήνουμε να κρυώσει ρίχνω σταφίδες μαύρες κανέλα 2-3 κ.σ.ζαχαρη λαδώνουμε το κάθε φύλλο
βάζουμε κατά μήκος του φύλλου γέμιση ρολαρουμε το φύλλο βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί ψήνουμε σε προθερμανσμενο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα στους 180’βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
σερβίρουμε με άχνη η σκέτα είναι τέλεια
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πεντανόστιμη Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο, πολύ ζουμερή, που θα μοσχοβολήσει σ όλη την πολυκατοικία..
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.
Υλικά
2 πορτοκάλια
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας μπέικιν
1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο (πούδρα)
1 φλ. ζάχαρη
ΣΙΡΟΠΙ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό
φλούδες ενός πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι με τις φλούδες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιροπάκι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.