Συνταγές
Σαρδελίτσα σαν τηγανιτή στο φούρνο, για να γλυτώσουμε το τηγάνι και τις πιτσιλιές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμο και ελαφρύ
Η Συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλενουμε καλα την σαρδελα η γαυρο αν θελουμε!Ριχνουμε αλατακι και λιγο ελαιολαδο μισο φλυτσανακι του καφε,και ανακατευουμε καλα
Αλευρωνουμε ,και μετα τις τοποθετουμε σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι ελαφρως λαδωμενο,και ραντιζουμε την επιφανεια επισης με λιγο λαδι
Ψηνουμε στους 200′ βαθμους αερα με αντιστασεις η σκετο αερα μεχρι να ροδισουν ,περιπου 20-25 λεπτα αναλογως στο φουρνο
Ελιωσαν και τα κοκκαλακια τους
Η Συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες πώς θα δημιουργήσεις αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πεντανόστιμες σαρδέλες μεγάλες στο φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
Υλικά
1 κιλό φρύσσα καθαρισμένη
1 μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμενο
3 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
1 καροτο μετριο κομμενο σε ροδελες
2 χουφτες μαιντανο ψιλοκομμενο
Χυμο απο ενα λεμονι
Πιπερι
1 ντοματα κομμενη σε ροδελες
Ελαιολαδο
Εκτέλεση
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους,πανω κατω αντιστασεις και αερα.
Πλενουμε τις σαρδελες απο τυχον υπολείμματα απο το καθαρισμα και τις απλωνουμε στο ταψι αντικρυστά.
Σε ενα μπολ βαζουνε το κρεμμυδι,το σκορδο το καροτο και το μαιντανο.
Τα ανακατεύουμε και τα απλωνουμε στα ψαρια.
Προσθετουμε το χυμο απο το λεμονι και πιπερωνουμε
Προσθετουμε το ελαιολαδο και τις ροδελες ντοματα.
Ψηνουμε για 45-50 λεπτα στους 180.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”