Συνταγές
Το καλύτερο ! Σήμερα κάτι στα γρήγορα σαρδέλες στο τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλ σαρδέλες τα καθάρισα από το κόκαλο με προσοχή τα αφήνουμε ανοιχτή με σειρά σε ένα δίσκο τα πασπαλίζουμε με αλάτι, μαυροπιπερι ριγανι και φλούδα του λεμονιού το άφησα να μαρινάρουν για μισή ώρα στο ψυγείο, μετά σε ένα πιάτο έβαλα 1 φιλτζανι αλεύρι καλαμάκι 1 κγ μίγμα μαροπιπερο κύμινο, 1κγ κόκκινο πιπέρι λίγο ριγανι
τα κλείνουμε τα ψαράκια τα πασπαλίζουμε με το μίγμα του αλεύρι που ετοιμάσαμε και το βάζουμε όμορφα με σειρά στο τιγανι ρίχνουμε από πάνω 1 φιλτζανι ελεολαδο και το βάζουμε στην φωτιά να τα τιγανισουν τα ψαράκια μας για 7-8″
δεν θέλει γυρίσματα με το πιρούνι μόνο το στραγγιζω το λάδι με την βοήθεια του ένα πιάτο
μετά το γυρίσουμε το πάνω κάτω και ξανά βάζουμε το λάδι του και γίνεται μούρλια και πολύ τραγανεσ
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πολύ ωραία και λαχταριστά ατσμα με φανταστική ζύμη
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γρ. Χλιαρό γάλα,
300 γρ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιες της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλια της σούπας αλάτι,
50 γρ φρέσκια μαγιά η δυο φακελλακια ξερη ,
2 αυγα (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ),
1 κιλό + 50-100γρ αλεύρι σκληρο η γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε ( εγώ έκανα με κατσικίσιο τυράκι και αυγό και με μερέντα) .
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικο χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και λίγο μαύρο σουσάμι και ψήνουμε περίπου στους 180-190 αντιστασεις χαμηλα το ταψι μέχρι να ροδίσουν περιπου 20 λεπτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.