Συνταγές
Πεντανόστιμα και αφράτα πιροσκί για το σχολείο – νηστίσιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
Στη μηχανή ψωμιού έβαλα 500ml , νερό 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας λάδι σπορελαιο 4 μιση φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι και 1 μαγιά σκόνη.Το αλεύρι θα το δείτε μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω. 4 μισή με 5 φλυτζάνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Άφησουμε να ζυμωθει καλά..και μετά από μισή έκλεισα τη μηχανή έβγαλα τον κάδο με τη ζύμη και άφησουμε να φουσκώσει.
Εβρασα πατάτες τις πάτησα με το πηρούνι έβαλα μέσα λίγη ρίγανη πιπέρι λίγο αλάτι .
Άνοιξουμε μικρά φιλαράκια τη ζύμη μου και έβαλα από 2 κουταλιές στο καθένα. Τηγανισουμε σε καυτό σπορελαιο.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Theodosia Halvatzh.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις αφράτα και πεντανόστιμα χατσαπούρια για τις Πόντιες/ους της παρέας μας
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
2 κ.σ λαδακι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
Αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Αλευρωνουμε τον πάγκο καί ανοίγουμε με πλάστη. Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.
Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγεί η γέμιση) και τηγανίζω ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.
Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.