Συνταγές
Πεντανόστιμα πατσαβουροπιτάκια – ζουμερά και μυρωδάτα σε ατομικές μεριδούλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ φύλλο κρούστας για γλυκά Σιρόπι
200γρ γιαούρτι 1 ποτήρι ζάχαρη
3 αυγά 1,5 ποτήρι νερό
Ξύσμα από πορτοκάλι Λίγο χυμό λεμονιού
1 βανίλια
250 γάλα
125ml σπορέλαιο
300γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να παγώσει. Μετά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ένα χυλό. Ξεπαγώνουμε καλά το φύλλο κρούστας έτσι όπως είναι βγάζουμε το σελοφάν που έχει μέσα κόβουμε σε ροδέλες το φύλλο μας και με τα δάχτυλά μας το ανοίγουμε να μην είναι κολλημένο το ένα με το άλλο μεταξύ τους
σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα ρίχνουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε και το μισό από το μείγμα μας ξαναβάζουμε πάλι από τα κομμένα φύλλα
ρίχνουμε πάλι τον υπόλοιπο χυλό ψήνουμε στους 170 μέχρι να ροδίσει και να πάρει πολύ ωραίο χρώμα μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά
ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.