Συνταγές
Πατάτες γιαχνί μελωμένες – ένα κλασσικό φαγάκι γιαγιαδίστικο και μαμαδίστικο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
ΥΛΙΚΑ
5 πατάτες μέτριες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 κρεμ. φρέσκα κομ. ροδέλες
2 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας (σπιτικός)
5 κλαδάκια σέλινο κομ. σε μεγάλα κομμάτια
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1/4 κουτ. γλ. κύμινο
1/4 κουτ. γλ. κανέλα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι – Πιπέρι
4 κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνω τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε 2-3 φορές, μέχρι να καραμελώσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε μέσα τις πατάτες, ανακατεύουμε ξανά και τις σοτάρουμε και αυτές για περίπου 2 λεπτά.
Ύστερα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το κύμινο, την κανέλα και το σέλινο.
Ανακατεύουμε , ξανά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνω.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, με μία ξύλινη κουτάλα. ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις μελώσει, η σάλτσα μου, το φαγητό, είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε ζεστό, με μπόλικο τυρί φέτα
Η Συνταγή είναι από Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίο οικογενειακό φαγητό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων – κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο ολόκληρες
1 κιλ πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάλι ριγανι
1 κουτάλι μίγμα μαροπιπερο κύμινο
1 κουτάλι κόκκινο πιπέρι
1 κουτάλι μουστάρδα
1 κνορ κοτόπουλο
1 φιλ ελεολαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πρώτα βάζουμε για λίγο βράσιμο γύρω στα 20″τα μποτάκια με νερό αλάτι λιγα από τα μπαχαρικά το κνορ την μουστάρδα όταν έχει γίνει το κρεασ το βαζουμε στο πιρεξ στο ίδιο νερό βαζουμε να βράσουν οι πατάτες γύρω 7″απο την ώρα που αρχίζουν να βράσουν
Τα στραγγιζουμε με την κουτάλα τριπιτη το βάζουμε και αυτά στο πιρεξ τα πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι, ρίγανη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά βάζουμε το σκόρδο και το ελεολαδο τα βάζουμε στο φούρνο για 25″ στους τελευταίους 10″τα βάζουμε στον αέρα για λίγο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.