Συνταγές
Έτοιμο και το φαγητό μας – γιαχνί κουνουπίδι παντρεμένο με τόνο κονσέρβα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το γιαχνί κουνουπίδι παντρεμένο με τόνο κονσέρβα.
Σωτάρουμε 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο, μισό πράσο σε φετούλες, μισή πιπεριά κόκκινη, μέσα σε 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τζίτζερ σε σκόνη, 3 κόκκους μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας και 6 ντοματινάκια κούτσικα, 1 καρότο σε φετούλες.
Αφήνουμε να σωταριστούν, προσθέτω 1 κουνουπιδάκι κομμένα τα μπουμπούκια του, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, αφήνω να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε και 1 πατάτα σε πλακέ κομμένη, 2 φύλλα δάφνης, και βράζουμε για 20′, ύστερα προσθέτουμε 1 κονσέρβα τόνου αφού πρώτα ξεπλύνουμε στο σουρωτήρι, βράζουμε τώρα όλα μαζί για 10′ ακόμα φυσικά αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι ακόμη, και έτοιμο το φαγητό μας.
Βασικά θέλουμε να μείνει με την σαλτσούλα του, και προβλέπονται πολλές βούτες με το προζυμένιο ψωμάκι μου.
Αυτό το πάντρεμα με τον τόνο τό είχα δει στο διαδίκτυο από κάποιον Σεφ και ομολογώ είναι πολύ νόστιμο φαγητό.
Το συνοδεύουμε με ελίτσες και σίγουρα τυράκι φέτα.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση για όλα τα γούστα.
Μην χάσετε την ευκαιρία σου να γοητεύσεις!