Γλυκα
Ωραία ιδέα για παραδοσιακή καρυδόπιτα με όλα τα μυστικά της..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ότι και να πω είναι λίγο για αυτό το γλυκo – παραδοσιακή καρυδόπιτα ,πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε και απλά θα μαγευτείτε
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
για το σιρόπι
770 γρ. νερό
770 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
για την καρυδόπιτα
3 μεσαία αυγά
280 γρ. ζάχαρη
280 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. γάλα
460 γρ. αλεύρι “Κούλα”
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρι να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο.
Βάζουμε σε ένα μπωλ, 230 γρ. αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέηκιν πάουντερ και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε στο μπωλ το υπόλοιπο αλεύρι, τα αλεσμένα καρύδια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα στο μίξερ. Ανακατεύουμε για άλλα 20 δευτερόλεπτα.
Αφού διαλύσουμε τη σόδα σε ένα μπωλάκι με το ξίδι, το αδειάζουμε στο μίξερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για ακόμα 20 δευτερόλεπτα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30Χ35 εκατοστά, αδειάζουμε και στρώνουμε το μίγμα από το μίξερ.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά και φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε και ανακατεύουμε τη ζάχαρι και το νερό σε μία κατσαρόλα, και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Μόλις βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, και αφού κρυώσει, την κόβουμε σε 12 κομμάτια. Σιροπιάζουμε, με χλιαρό γλυκό και σχεδόν χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για περίπου 2 έως 3 ώρες.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “καρυδόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis