Συνταγές
Φτιάξτε την καρυδόπιτα – μια συνταγή της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-6 αυγά
-1,5 ποτήρι ζάχαρη ή 300 γρ
-1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρίσεις ή 200 γρ.
-1 μπέκιν πάουντερ
-1 βανίλια βανιλίνη
-1,5 ποτήρι καρύδια ή αλλιώς 200 γρ. Τα κόβουμε με το μαχαίρι ή με το μούλτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με το μίξερ μετά βάζουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε για πέντε λεπτά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ξαναχτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν καλά.
Στο τέλος βάζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατεύουμε να πάνε παντού και τα βάζουμε στην φόρμα. Δεν χρειάζεται να την βουτυρώσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, (μόλις περάσουν τα 35 λεπτά άν θέλετε ανοίγετε τον φούρνο και βάζετε τα ολόκληρα καρύδια από πάνω για να πάρουν λίγο χρώμα και γεύση).
Εγώ κάνω πρώτα το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το ρίχνουμε πάνω με μια κουτάλα σιγά- σιγά.
Σιρόπι:
-3 ποτήρια ζάχαρη
-3 ποτήρια νερό
-Μισό χυμό από λεμόνι και την φλούδα αυτού ακέρωτο.
Με το που ξεκινάει ο βρασμός αφήνουμε πέντε λεπτά και το κατεβάζουμε να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!