Συνταγές
Όταν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις τα φτιάχνεις και τα δύο – καρυδόπιτα και ρεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-6 αυγά
-300 γραμμάρια ζάχαρη
-200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 μπέκιν πάουντερ
-1 βανίλια βανιλίνη
-1,5 ποτήρι καρύδια ή αλλιώς 200 γρ. Τα κόβουμε με το μαχαίρι ή με το μούλτι.
Σιρόπι:
-3 ποτήρια ζάχαρη
-3 ποτήρια νερό
-Μισό χυμό από λεμόνι και την φλούδα αυτού ακέρωτο
Εκτέλεση
Με το που ξεκινάει ο βρασμός αφήνουμε πέντε λεπτά, το κατεβάζω να κρυώσει.
Στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, (μόλις περάσουν τα 35 λεπτά αν θέλετε ανοίγετε τον φούρνο και βάζετε τα ολόκληρα καρύδια από πάνω για να πάρουν λίγο χρώμα και γεύση).
Εγώ κάνω πρώτα το σιρόπι, το αφήνω να κρυώσει και όταν βγάζω το γλυκό από το φούρνο το ρίχνω πάνω με μια κουτάλα σιγά- σιγά.
Υλικά:
-5 αυγά
-225 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. γάλα
-150 γρ. ηλιέλαιο
-300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό κατά προτίμηση αν δεν έχετε βάζετε ψιλό
-240 γρ. αλεύρι
-1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μόλις το βγάλω από τον φούρνο το κόβω και ρίχνω το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα και από πάνω ινδοκάρυδο αν μας αρέσει.
Αν θέλουμε σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι και κρύο το ρεβανί θέλει λίγο προσοχή να πέφτει σιγά!!
Γιά το σιρόπι:
-4 ποτήρια ζάχαρη
-5 ποτήρια νερό
-Μισό χυμό ενός λεμονιού και την φλούδα αυτού ακέρωτο.
Από την στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει το αφήνουμε πέντε λεπτά και το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.