Συνταγές
Καρυδόπιτα με σοκολάτα εύκολα και γρήγορα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Σοφία Μαλαπάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-1 κεσεδάκι τριμμένη φρυγανιά
-1 κεσεδάκι σπορέλαιο
-250 γρ.καρύδια τριμμένα
-2 αυγά
-3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
-1 κτγ. κανέλα + 1 κουταλάκι γαρίφαλο
-2 κουταλάκια baking powder
-2 κουταλάκια σόδα φαγητού
-1 βανίλια
-1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΣΙΡΟΠΙ
-3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
-2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
-1/2 λεμόνι το χυμό του
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-180 γρ. κουβερτούρα
-1 κρέμα γάλακτος (250γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την καρυδόπιτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καιβράζουμε το σιρόπι μας για πέντε λεπτά.
Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, αφήνουμε να ρουφήξει καλά και ετοιμάζουμε την επικάλυψη σε Μπεν Μαρί, περιχύνουμε.
Η συνταγή είναι από Σοφία Μαλαπάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Θαυμάσια καρυδόπιτα από το Μεσολόγγι! Νοστιμότατη αφράτη και λαχταριστή
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το μεγάλο ταψί του φούρνου 40 νο.
-23 κουταλιές καρύδι
-18 κουταλιές ζαχαρη
-18 αυγά, 18 κουταλιές Σιμιγδαλι ψιλό
-1,5 φακελάκι μπέικιν
-1 ποτηράκι του κρασιού μικρό κονιάκ ή ουίσκι
-κανέλα, γαρυφαλλο, μοσχοκάρυδο
-2 βανίλιες
Σιρόπι
-3,5 ποτήρια νερό
-3,5 ποτήρια ζάχαρη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρεγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το κονιάκ.
Στο τέλος βάζουμε τη μαρέγκα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι 5 λεπτά αφού βγεί από το φούρνο.
Γαρνίρουμε με ότι θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”