Συνταγές
Πανεύκολη τυρόπιτα σουφλέ – αφράτη που μπορείτε να τη φτιάξετε όπως σας αρέσει.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. φέτα
-300 γρ. γραβιέρα
-300 γρ. κασερι
-5 αυγά
-60 γρ. βούτυρο
-1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
-5 κτσ. σιμιγδάλι ψιλό
-αλάτι
-πιπέρι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
Ξαναβάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Ρίχνετε και το βούτυρο. Χτυπάτε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και τα ρίχνετε στο μίγμα αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει.
Αλατοπιπερώνετε με σύνεση αφού δοκιμάσετε γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπέροχη πίτα καλοψημενη γευστική σουφλοτυρόπιτα
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. φύλλα κρούστας
-400 γρ. τυρί φέτα
-100 gr. τυρί Gouda
-100 gr. σκληρό τυρί Δανίας
-200 γρ. κρέμα γάλακτος
-3 αυγά
-1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
-1 κτγ. μπέικιν
-πιπέρι και πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίστε τα φύλλα κρούστας σε ένα μπολ, ανακατέψτε σε μια λεκάνη τα τυριά μαζί με το πιπέρι.
Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί και ρίξτε κάτω αρκετά φύλλα και ραντίστε τα με λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια ρίξτε πάνω τυριά , ρίχνετε φύλλα κρούστας και τυριά μέχρι να τελειώσουν και παράλληλα ραντίζετε με το πινελάκι σας το λιωμένο βούτυρο.
Τέλος χτυπήστε τα τρία αυγά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη μία κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε καλά και ρίξτε πάνω στην τυρόπιτα πασπαλίστε με την πάπρικα αφήστε να τραβήξει λίγο τα υγρά της και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, θα ενθουσιαστείτε!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.