Συνταγές
Πανεύκολα τυροπιτάκια με γέμιση ανθότυρο και φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τώρα που θα ανοίξουν τα σχολεία είναι το καλύτερο σνακ για τα παιδιά σας τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια ..!!!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για ένα ταψί φούρνου:
1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι 0%
1 κούπα ηλιέλαιο
Μια πρέζα αλάτι
400-500 γρ. Αλεύρι ολικής (πούδρα) το πολύ λεπτό αλεύρι. Αν δεν βρείτε αλέστε αυτό που έχετε.
Γέμιση:
200 γρ. Ανθότυρο
100 γρ. Φέτα μαλακή
1 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον: σπόρια άσπρα και μαύρα
Λίγο ηλιέλαιο για αλλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε δε ένα μπόλ όλα τα υλικά της ζύμης με τελευταίο το αλεύρι και κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Αφήνουνε στην άκρη μέχρι να κάνουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε 1 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Παίρνουνε λίγη ζύμη στο χέρι μας και πιέζουμε να γίνει πιτάκι. Προσθέτουμε 1 κ.γ γέμιση, κλείνουμε και πλάθουμε σε στρογγυλό πιτάκι το οποίο τοποθετούμε στη λαμαρίνα πάνω ας χαρτί ψησίματος. Πιέζουμε ελαφρά να απλώσει.
Αφού τα πλάσουμε όλα και κάποια μακρόστενα πιτάκια, τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και ρίχνουμε λίγα σπόρια. Ψήνουμε για 20′ περίπου λεπτά και ανάλογα το φούρνο, στον αέρα στους 180’C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουνε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε αυτά τα υπέροχα και τραγανά τυροπιτακια χωρίς τύψεις.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.