Συνταγές
Πίτσες με ψιλή και τραγανή ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”
Υλικα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 κουτ γλυκού αλάτι
2 κουτ γλυκού ζάχαρη
4-5 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύουμε σε δυο φλυτζάνια νερό χλιαρό τη μαγιά και τη ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αλεύρι για να μείνει η ζύμη αφράτη.
Προσθέτουμε το αλάτι τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά .
Βάζουμε το μπολ με τη ζύμη στο φούρνο στους 50 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου για να φουσκώσει και να γίνει διπλάσια.
Μόλις είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε δυο ίσα κομμάτια,αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο με το χέρι μας στο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη καλά κάνοντας και τις γωνίες.
Απλώνουμε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας.
Ενδεικτικά – Σάλτσα Ντομάτας με μυρωδικά:
Υλικα
Δυο κιλα ντοματες τριμμενες στο τριφτη
Ενα μετριο κρεμμυδι τριμμενο στο τριφτη
Πεντε σκελιδες σκορδο τριμμενες στο τριφτη
Μια χουφτα βασιλικο
Μια χουφτα κολιανδρο
Ενα φλυτζανι του καφε ελαιολαδο
Μπουκοβο οσο θελουμε γλυκο ή πικαντικο αναλογα με τις προτιμησεις μας
Εκτελεση
Τριβουμε τις ντοματες στο τριφτη,το κρεμμυδι και τις σκελιδες και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα.
Προσθετουμε το βασιλικο,το κολιανδρο και το μπουκοβο
Βαζουμε τη σαλτσα να βρασει σε μετρια φωτια και ανακατευουμε να μη κολλησει ξαφριζοντας παραλληλα.
Αφηνουμε να βρασει καλα ωστε να πιει τα περισσοτερα υγρα και να χωριζεται στη μεση
Πριν το τελος προσθετουμε το ελαιολαδο ανακατευουμε και σβηνουμε.
Βαζουμε τη σαλτσα σε αποστειρωμενα βαζα που κλεινουν καλα
Στις δικές μου έβαλα γαλοπούλα,γκούντα τριμμένο,μανιτάρια,πιπεριά κόκκινη και πράσινη και σάλτσα με μυρωδικά φτιαγμένη από μένα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα για 45 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”