Συνταγές
Εύκολη και σούπερ νόστιμη με ότι υλικά έχουμε στο σπίτι! Πίτσα κλειστή με σφολιάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 η 2 φύλλα σφολιάτας (ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Σάλτσα σπιτική η έτοιμη
Πιπερια κομμένη σε φέτες
Κρεμμυδι κομμένο σε φέτες
Πεπερονι η ότι αλλο αλλαντικο θέλετε
Τσενταρ τριμμένο
Μοτσαρελα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας. Στη μισή σφολιάτα απλώνουμε την σάλτσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά που θέλετε.
Κλείνετε την σφολιάτα με το ίδιο φύλλο και σφραγιζετε γύρω γύρω.
Ψηνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ζύμη λαχματζουν ,πίτσα ,αραβική πίτα .
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζυμη :
1 κουπα χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 σφηνακι ελαιολαδο
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 γρ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας την αφηνουμε να φουσκωσει χωριζουμε σε 3 μπαλακια και τα ανοιγουμε με το χερι .
Για το λαχματζουν
ειχαμε ετοιμο κιμά για τα μακαρονια τον βαλαμε επανω και ψησαμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 250 βαθμους για 10 λεπτα.Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο ριχνουμε τρυμενη μοτσαρελλα και κοβουμε ντοματα και μαιντανο.
Για την πιτσα
σαλτσα ντοματα,σαλαμι ,κασσερι τρυμμενο και φρεκια ριγανη.
Αραβικη πιτα :
ανοιγουνε με το χερι σε στρογγυλό φυλλο και ψηνουμε στην ιδια θερμοκρασια για 10 λεπτα ντουμπανιαζει κατα το ψησιμο.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.