Συνταγές
Υπέροχες και λαχταριστές πένες σουφλέ για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακ μακαρόνια πένες
3 λουκανικα Φραγκφούρτης κομματια
5-6 φέτες γαλοπούλα σε καφεδάκια
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
5-6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τυρι ρεγκατο τριμμένο
1κιλο γάλα
3 αυγά
1 φλυτζάνι γκουντα τριμμένη
4-5 κομματάκια βουτηρο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζω σε αλατισμένο νερο τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τις βάζω σε ένα λαδωμένο πυρέξ προσθέτω τα λουκάνικα την γαλοπούλα και το ρεγκατο και ανακατέυω από επάνω βάζω τα μανιτάρια και την πιπεριά.
Χτυπαω τα αυγά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο το ριχνω επάνω από τις πένες προσθέτω το τριμμενο τυρί και σκορπάω λίγο βούτυρο.
Ψήνω στους 180 βαθμούς 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Πένες με μανιτάρια, μπέικον και κρέμα γάλακτος
Υλικά
- 500γρ πένες
- 500γρ μανιτάρια
- 200γρ μπέικον
- 200γρ Gouda τριμμένο
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 1 κύβο βοδινού
- Αλάτι
Προετοιμασία
1. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε έναν κύβο βοδινού και μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
2. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε al dente.
3. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα μανιτάρια και το μπέικον.
4. Σοτάρουμε λίγο το μπέικον και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε στην άδεια κατσαρόλα τα μανιτάρια, το μπέικον και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
6. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
7. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε πάνω από το μίγμα το τριμμένο Gouda.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, για 20 με 25 λεπτά.