Συνταγές
Είναι απλά μία σκέτη απόλαυση – ετοιμάστε τώρα την πιο νόστιμη πάστα ταψιού καραμέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Μους καραμέλα
2 ερμολ παγωμένα (ψυγείο)
1 ζαχαρουχο καραμέλα
Εκτέλεση μους
Χτυπάμε καλά τα ερμολ με την έτοιμη καραμέλα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Γλασο
250γρ κουβερτουρα
200ml γάλα
2 κσ. σπορέλαιο
Εκτελεση παντεσπανι
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ρίχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακακο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 3 παντεσπανια.
Σιρόπιασμα παντεσπάνι:
200γρ ζάχαρη και 200ml νερό με λίγο χυμό λεμόνι και βράσιμο 5 λεπτά
Εκτελεση γλασο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτουρα. Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Στολισμα
Σαντυγι φυτική στη πράσινη συσκευασια
Κερασάκι γλασσε
Το γλυκο το εκοψα με μαχαίρι
Το παντεσπάνι το έκανα σε Τσέρκι 30χ30 και μου βγήκαν 24 κομμάτια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”