Συνταγές
Για όσους αγαπάνε τη σοκολάτα.. μια εγγυημένη συνταγή για πάστα ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Ελισάβετ Ιωαννίδου .
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΠΑΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κτσ. ζάχαρη, (κοφτές)
6 κτσ. αλεύρι, (κοφτές)
4 κτσ. κακάο, (γεμάτες)
4 κτσ. σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κτγ. κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κτσ. κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας, (προαιρετικά)
1 κτγ. χυμό από λεμόνι ή μια κτσ. γλυκόζη, (ότι έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο- λίγο και το σπορέλαιο.
Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 λεπτά, ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι για 2-3 λεπτά μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ, (άν βάλω).
Περιχύνω με το καυτό σιρόπι, το καυτό γλυκό. Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγί, (κρύες από το ψυγείο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο, (397-400 γρ.)
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα μόρφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι, και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ. κουβερτούρα, (ψιλοκομμένη)
150 γρ.γάλα εβαπορέ, (αδιάλυτο), πλήρες
1 κτσ. μέλι ή γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, προσθέτω και το μέλι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Ξανά ψυγείο για 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού.
Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας.
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε. Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Ελισάβετ Ιωαννίδου .