Συνταγές
Νόστιμες γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Margarita Kariwtou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
2 πατάτες, μεγάλες με τη φλούδα τους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον, σε φέτες
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γκούντα, σε φέτες
30 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί για πασπάλισμα
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1-2 κ.σ. θυμάρι
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Πιπέρι καγιέν γλυκό για πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα :
Τυρί κρέμα με μυρωδικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες! Τις κόβουμε στη μέση και χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαίρι χωρίς να φτάσουμε μέχρι τη φλούδα τους
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τις πατάτες
Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις αλείφουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους και να πάει το ελαιόλαδο μέσα στις χαρακιές
Γυρνάμε τις πατάτες ώστε η κομμένη επιφάνεια να ακουμπάει στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς ελαιόλαδο, να κάψει
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια 1 εκ. και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό
Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα μπώλ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη γκούντα, το τσένταρ, πιπέρι και το θυμάρι
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και γυρίζουμε τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη σάρκα της πατάτας, γύρω γύρω από τη φλούδα χωρίς όμως να την κόψουμε
(#Για πιο γρήγορα τις βράζουμε στην χύτρα με την φλούδα για 15 λεπτά
Αν θέλουμε μετά το βράσιμο τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα δύο!)
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα της πατάτας, τη βάζουμε στο μπολ με τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
Γεμίζουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι της σούπας μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση
Κόβουμε το βούτυρο σε τέσσερα κομμάτια και βάζουμε ένα πάνω από κάθε πατάτα
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί και το πιπέρι καγιέν και βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά
Σερβίρουμε με τυρί κρέμα μυρωδικών
#Εδώ τις έχω βράσει στην χύτρα και κατόπιν τις ξεφλούδισα
Νόστιμη συνταγή από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”