Συνταγές
Αγαπημένα και λαχταριστά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, και κρέμα αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1/2 κιλό κληματοφυλλα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπας άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα
αλάτι – πιπέρι
1 κούπα λάδι
Εκτέλεση :
Πλένουμε τα κληματοφυλλα, αφαιρουμε τα κοτσαανακια, τα ζεματαμε λίγα – λίγα σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά τα αφαιρουμε από τη κατσαρόλα με κεψε, τα στραγγιζουμε .
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, από το λάδι τη μισή κούπα, τα ζυμώνουμε ν’ανακατευθουν καλά, βάζουμε σε ένα πιάτο ένα ένα φύλλο με ένα κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε
Αραδιάζουμε σε σειρές σε κατσαρόλα που έχουμε στρώσει μερικά φύλλα ρίχνουμε την άλλη μισή κούπα λάδι σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπάσει το πιάτο, βράζουμε μια ώρα σε μέτρια φωτιά..
Αυγολέμονο κρέμα :
3 κρόκοι αυγών
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι.
Διαλυουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στ’αυγα, ρίχνουμε και μία κούπα ζουμί από το φαγητό, βράζουμε το μείγμα, ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα έως ότου δέσει η κρέμα.
Περιχυνουμε τα ντολμαδάκια με το αυγολέμονο και φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.