Συνταγές
Μικρές μπουκιές όλο γλυκα και αρώμα – νηστίσιμα σιροπιαστά με καρύδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κούπα ηλιέλαιο , 2κ.σ ζάχαρη ή 1κσ μέλη, 1 κούπα πορτοκαλάδα, το ξύσμα από 1 λεμόνι, ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε 200 γρ. ινδική καρύδα και σταδιακά 200 γρ φαρίνα, 1κ.γ μπέικιν, 1 βανίλια, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως να χρειαστεί να βάλουμε λίγο ακόμα φαρίνα.
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια 25 γρ.
Τα βάζουμε σε ένα εξαρτήμα για στύψιμο λεμόνιυ (δείτε την φωτογραφία στα σχόλια) και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180° C μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 2 κούπες ζάχαρη 1 μισή νερό, μια φλούδα λεμόνι
βάζουμε για 5 λεπτά, στο τέλος ρίχνουμε 1κσ χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε τα κρύα ινδοκάρυδα με το ζεστό σιρόπι..
Διακόσμουμε με λίγο τριμμένη αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, η καρύδα με ότι θέλουμε.
Η μαγειρική είναι ένας υπέροχος και δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας.
Δες πώς θα δημιουργήσεις αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.