Συνταγές
Μπισκοτογλυκό με φρούτα του δάσους – πολύ ωραίο για όλες τις στιγμές της ημέρας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aliki Katsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γ φυτική κρέμα γάλακτος
500 γιαούρτι
3 κουταλιές σούπας γεμάτες άχνη
1 πακέτο Digestive
1 πακέτο φρούτα του δάσους
1φλυντζανι νερό
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1και μισή κουταλιά σούπας κορνφλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα του δάσους με το μισό νερό και τη ζάχαρη μόλις πάρει βράσει διαλύουμε το κορνφλαουρ στο υπόλοιπο νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μόλις πάρουν δύο βράσεις το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Στρώνουμε πρώτα λίγα μπισκότα κρέμα φρούτα μπισκότα κρέμα φρούτα και τέλος όλα τα υπόλοιπα φρούτα στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Aliki Katsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μπισκοτογλυκό με βύσσινο και σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια μπισκότα θρυμματισμένα
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 ζαχαρούχο γάλα
300gr. Σοκολάτα της αρεσκείας μας κομμένη σε κομμάτια (εγώ έβαλα μισή ποσότητα μαύρη και μισή γάλακτος)
1 μεγάλο φλιτζάνι γλυκό βύσσινο, χωρίς πολύ σιρόπι (ή ότι γλυκό έχουμε)
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα ή ότι ξηρούς καρπούς προτιμάμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα1
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο πολύ καλά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα τετράγωνο ταψάκι. Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα και διασκορπίζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα2
Πιέζουμε ελαφρά με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.
Βήμα3
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή όπως μας αρέσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και σερβίρουμε ή σερβίρουμε κατευθείαν.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.zannetcooks.com