Συνταγές
Ότι πιο ωραία έχουμε φάει – Υπέροχα, μυρωδάτα μουστοκούλουρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
270 ml πετμεζι
182 ml σπορελαιο
200 ml φρεσκο χυμο πορτοκαλι
95 γρ.ζαχαρη
2 κ. σ. Κακαο
2 κ.σ.κονιακ
2 κ.γ.κανελα
1/4 κ.γ.μοσχοκαρυδο
1/4 κ.γ.γαρυφαλλο
1 1/2 κ.γ.μαγ.σοδα.
Αλευρι φαρινα 665 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε τα υγρα με την ζαχαρη.Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη κολλα ελαφρα.Μην βαλετε αλλο αλευρι.Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 30 λεπτα.Αυτο την κανει να μην κολλα στα χερια.
Πλαθουμε σε κορδωνι και τυλιγουμε σε σαλιγγαρι.Τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα εαν θελουμε ριχνουμε λιγο σουσαμι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους αερα για 15 λεπτα μονο ωστε να βγουν μαλακα.
Ειναι υπεροχα και δεν κολλανε στο στομα
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Νοστιμες συνταγες της Γωγως.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μαλακά μουστοκούλουρα… που αξίζει να τα δοκιμάσεις!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μούστο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κιλό Φαρινάπ (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη… ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει… παίρνουμε ζύμη πλάθουμε σε κουλουράκια ( εγώ τα ζύγισα ήταν 52-55 γρ. το καθένα )
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 15 περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο όταν βγουν θα είναι πολύ μαλακά δεν τα ψήνουμε περισσότερο γιατί θα γίνουν πετρά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”