Συνταγές
Η τέλεια συνταγή για μοσχαράκι με μελιτζάνες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
680 γρ. μοσχαράκι κομμένο καρέ, 2 μελιτζάνες χωρίς σπόρια, 1 καρότο
60 γρ. λευκό γλυκό κρασί
1 πρεζα αλεύρι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. φρέσκο χυμό ντομάτας, 1 κουτ. γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
1 φύλλο δάφνης, 4 μπαχάρια ολόκληρα,( μικρά )1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης, 2 καραφάκια γαρύφαλλα, 1 πρεζα ρίγανη, 1 πρεζα θυμάρι
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζω το κρέας σε νερό, και μόλις πάρει βράσει, το ξαφρίζω, το βγάζω, και πετάω το νερό.Στο multi πολτοποιώ τις ντομάτες, μαζί με την πάπρικα, κόβω το σκόρδο σε φέτες, το κρεμμύδι, το καρότο, επίσης φέτες, τα βάζω στην χύτρα, τα σοτάρω με ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία, μόλις σοταρίσουν, προσθέτω το κρέας το ανακατεύω μια δυο φορές, να έρθει σε θερμοκρασία ανάλογη, αλατίζω, σβήνω με το κρασί, περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τον χυμό ντομάτας
μόλις πάρουν βράσει, βάζω το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας, , τα γαρύφαλλα, και τα μπαχάρια, μέσα σε σουρωτήρι για τσάι, με κούμπωμα, ώστε να τα βρω και να τα βγάλω μετά, πασπαλίζω με το αλεύρι, κλείνω την χύτρα, και μαγειρεύω σε ανάλογο χρόνο.Μέχρι να γίνει αυτό, κόβω σε λωρίδες κάθετες, την φλούδα στις μελιτζάνες σε 2-3 σημεία, εξασφαλίζοντας έτσι το ξε- πίκρισμα τους, μετά τις κόβω σε φέτες, αλατίζω, και τις τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι με λάδι, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τις βάζω σε πιάτο, πασπαλίζω με ρίγανη, και θυμάρι. Όταν μαγειρευτεί το κρέας βγάζω την κανέλα, την δάφνη, και το σουρωτήρι με τα υπόλοιπα μπαχαρικά μέσα,και τα πετώ. Βάζω μέσα στην σάλτσα με το κρέας, τις μελιτζάνες, και κουνώντας κυκλικά την χύτρα, τις ενσωματώνω μέσα στο φαγητό. Δοκιμάζω ξανά το αλάτι, και πασπαλίζω φρέσκο, τριμμένο πιπέρι.
Σημείωση:
Τις μελιτζάνες τις βάζω τελευταίες, γιατί αν τις βάλω από την αρχή θα διαλυθούν.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!