Συνταγές
Αξίζει να το φτιάξουμε σωστά – μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι λαχανικών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μοσχαράκι ελιά με κόκκαλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε μπαστούνακια
1πιπερια σε μπαστούνακια
Αλάτι -5 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι κρασί -λίγο σκόνη σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλας, 2 κύβους λαχανικών δική μου παραγωγής και λίγο λάδι
4 ντομάτες τριμμένες+1 κτσ. πελτέ ντομάτας
Για ρύζι 2ποτ. ρύζι κίτρινο+1 ποτήρι κατεψυγμένα λαχανικά, 2 κτσ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το μοσχάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα και στη συνέχεια βάζουμε στο λαδάκι που έχει μοσχάρι το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο, και το σοτάρουμε, τα βάζουμε και αυτά μαζί με το μοσχάρι και το λαδάκι.
Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τα μπαχαρικά μας, τους κύβους, την τριμμένη ντομάτα με τον πελτέ, προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και κλείνουμε τη χύτρα για μισή ώρα και μετά το πέρας της μισής ώρας, ανοίγουμε τη χύτρα.
Αφήνουμε να πιεί λίγο τη σάλτσα του, για το ρύζι βράζουμε για 5 λεπτά τα λαχανικά και στη συνέχεια βάζουμε νεράκι, και όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και λίγο πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε και τα λαχανικά μέσα με λίγο αλάτι, σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο ρύζι, σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!