Συνταγές
Μια υπέροχη τούρτα εκμέκ κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Anestaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε 500 γρ. κανταΐφι.
Για το σιρόπι
βράζουμε για ένα λεπτό 500 γρ νερό , 500 γρ ζάχαρη ,ένα ξύλο κανέλα, 4 γαρύφαλλα και φλούδες από λεμόνι. Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά στιβουμε μισό λεμόνι και ανακατεύουμε ένα κ.σ. μέλι.
Ξανοιγουνε το κανταΐφι ανακατευουμε σε αυτό μία κούπα τριμμένο καρύδι και το τοποθετούμε σε ένα τσερκι 26 αφού το έχουμε βουτυρωσει.κραταμε αν θέλουμε λίγη ποσότητα για να κάνουμε τρεις φωλιές για το στόλισμα.
Λιώνουμε 150 γρ βούτυρο και το περιχυνουμε στο κανταιφι . Το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδησει. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το σιροπιασουμε με το κρύο σιρόπι.
Μόλις κρυώσει βάζουμε μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής που την κάνουμε ως εξής:
σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά δύο κρόκους αυγού με 100 γρ. Ζάχαρη συμπληρώνουμε 50 γρ κορν φλάουρ μια βανίλια δύο κ.σ. γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε μισό λίτρο γάλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει . Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και μισό κ.γ. μαστίχα σκόνη και ανακατεύουμε.
Και πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής μία στρώση σαντυγι.
( Για το στόλισμα :
το κανταΐφι που κρατήσαμε το βάζουμε σε τρία ατομικά σκεύη αλουμινίου τα περιχυνουμε με ένα κ.γ. βούτυρο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδησουν μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σιροπιασουμε με τέσσερα κ.σ. σιρόπι το καθένα.
Τα βάζουμε πάνω από την σαντυγι , βάζουμε και ροζέτες από κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντυγι και κερασακια μαρασκινο.)
Νόστιμη συνταγή από “Maria Anestaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”