Συνταγές
Ένα υπέροχο εύκολο και νόστιμο γλυκό με λίγα υλικά που γίνεται πολύ γρήγορα – Τι όμορφη μηλόπιτα είναι αυτή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Haroula Stelios Nod – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-5 μήλα
-4 αυγά
-250 γρ. ζάχαρη
-250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-300 γρ. αλεύρι
-1 φακελάκι μπέηκιν πάουντερ
-κανέλα
-ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το γιαούρτι.
Σταδιακά το αλεύρι με το μπέηκιν πάουντερ.
Καθαρίζουμε 2 μήλα τα κόβουμε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας κανέλα. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η κανέλα.
Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.
Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο δίσκο βάζοντας κάτω λαδόκολλα.
Καθαρίζουμε τα άλλα 3 μήλα τα οποία τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε κυκλικά σε όλη την φόρμα.
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά ζάχαρη με 1 κουταλιά κανέλα και τα ρίχνουμε επάνω στα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί αλείφουμε με μαρμελάδα επάνω το γλυκό μας.
Η συνταγή είναι από Haroula Stelios Nod – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μία εξαιρετική συνταγή για φανταστική μηλόπιτα με τρίφτη ζύμη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Πετρινα Μπαρδανη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ταψί 22 εκατοστών βουτυρωμενο
-250 γρ. αλεύρι γοχ.
-100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-80 γρ. ζάχαρη
-1 αυγό μεγάλο
-λίγο ξύσμα από λεμόνι
-1/2 κτγ. μπέηικιν πάουντερ
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Γέμιση
-400 γρ. μήλα καθαρό βάρος τριμμένα στην χονδρή μεριά του τρίφτη
-1/2 κτγ. κανέλα
-2 κτσ. ζάχαρη
-2 κτσ. χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα
-2 κτσ. κονιάκ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τη μισή ζύμη τρίβουμε στην χονδρή μέτρια του τρίφτη απλώνουμε σε όλο το ταψί απλώνουμε την γέμιση και βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη αφού την τρίψουμε
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ διάφορα μήλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Πετρινα Μπαρδανη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”