Συνταγές
Πάρα πολύ νόστιμη μηλόπιτα νηστίσιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτ.νερού ζάχαρη
1ποτ.χυμό πορτοκαλιού
2 κσ.ξυσμα πορτοκαλιού
550γρ. αλεύρι
1 κγ. μπεικιν πάουντερ
Για τα μήλα
6-7 μήλα μέτρια
1/2-3/4ποτ ζάχαρη(όσο γλυκιά την θέλουμε)
3/4ποτ.αμύγδαλα και καρυδιά κομμένα αδρά ή σπασμένα αδρά
1/4κ.γ.γαρύφαλλο
1κγ.ανθόνερο
1κγ.κανέλα
1 βανίλια
1κσ.χυμό
λεμονιού
ΥΛΙΚΑ
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το ηλιέλαιο με την ζάχαρη με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού,το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ. Βουτυρώνουμε το ταψί με μαργαρίνη ή ηλιέλαιο.
Απλώνουμε την μισή ζύμη με τα χέρια μας να πάει και προς τα πάνω (για ναμην βγουν τα μήλα)
Σε μια λεκάνη που έχουμε βάλει πετσέτα τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη. Τα πιέζουμε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους. Βάζουμε τον χυμό λεμονιού την ζάχαρη,κανέλα,
γαρύφαλλο,ανθόνερο βανίλια, τα καρύδια και αμύγδαλα και ανακατεύουμε.Βάζουμε το μείγμα από τα μήλα, πάνω από την ζύμη.Την υπόλοιπη ζύμη την κόβουμε με τα χέρια μας πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμους στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Ξεφωρμάρουμε όταν κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.