Συνταγές
Μηλόπιτα – μια γρήγορη και εύκολη εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Tsekitsidou – “Μαγειρικη για αρχαριες νοικοκυρες”.
ΥΛΙΚΑ
7 Μήλα
225γρ. Βούτυρο αγελαδινό
180γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
Κανέλα
Μέλι
Για το χυλό
4 αυγά
180γρ ζάχαρη
200γρ αλεύρι
Χυμό από μισό πορτοκαλί
1 βανιλια
1 μπεικιν
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια καθαρίζουμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Σε ένα ταψί 26 εκ. βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα,τη βανίλια και το βάζουμε στο φούρνο για 5-7 λεπτά λιώσει.
Σουρώνουμε από το λεμόνι και το νερό τα μήλα και τα στρώνουμε στο ταψί μέχρι να καλυφθεί όλο. Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα λίγη κανέλα και μέλι. Βάζουμε το ταψί με τα μήλα στο φούρνο για 10 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν χτυπάμε, στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού. Βγάζουμε το ταψί από το φούρδνο και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα
Η Συνταγή είναι από Ioanna Tsekitsidou – “Μαγειρικη για αρχαριες νοικοκυρες”.