Συνταγές
Νοστιμότατη μηλόπιτα για τα διαλείμματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βίκυ Αντ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ βούτυρο
1 φλ. Ζάχαρη
3 φλ. Αλεύρι γοχ ή φαρίνα
2 αυγά
2 βανιλινες
2 κ.σ κονιάκ
2 κ.γ μπεικιν παουντερ
Για την γέμιση:
5 μήλα περασμένα στον τρίφτη
2 φλ. Ζάχαρη
Από ένα κ.γ. κανέλα και γαρύφαλλο
Λίγο φρέσκο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπαμε το βούτυρο μόνο του να αφρατεψει κατόπιν ριχνουμε την ζάχαρη χτύπησα λίγο ακόμη μετά τα αυγά και έπειτα τα υπόλοιπα..
Στρώνουμε λίγη ζύμη σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψί εναλλακτικά σε λαδόκολλα όπως κανουμε εμςις, βαζουμε την γέμιση κι από πάνω τριβουμε την υπόλοιπη ζύμη ψηνουμε στους 180 μέχρι να ροδισει ή περίπου 50′ ανάλογα τον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Βίκυ Αντ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μηλόπιτα για το απογευματινό καφεδάκι
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kastrith – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά.
1/2 Βιτάμ.
300γρ ζάχαρη.
100 γρ αλεύρι.
1 φακελάκι μπαιικιν παουντερ.
1/2 κγ κανέλα.
1/4 κγ αλάτι
1βανίλια
3 μήλα περίπου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι (34cm)περιπου και στα πλαϊνά.
ΟΧΙ με λιωμένο βούτυρο για να σταθεί.
Ριχνουμε τη μισή ζάχαρη να κολλήσει παντού.
Ριχνουμε την κανελα και στρώνουμε τα μήλα.
Χτυπάμε πολύ καλά τ αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη ν ασπρίσουν.
Προσθέτουμε αλεύρι αλάτι μπαιικιν και βανίλια ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω στα μήλα.
Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Αναποδογυριζουμε με πολύ προσοχή γιατί έχει σιρόπι όταν είναι ζέστη.
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kastrith – “Χρυσές Συνταγές”.