Γλυκα
Με μήλα και καρότα μπορείτε να φτιάξετε το πιο υγιεινό κέικ
ΥΛΙΚΑ 2 αυγά 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι φρουκτόζη* ½ φλιτζάνι μήλο σε κυβάκια ½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα 1/3 φλιτζανιού σταφίδα σουλτανίνα 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι 2-3 κ.σ. κονιάκ 2 κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. γαρύφαλλο Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 3 φλιτζάνια αλεύρι π.φ.μ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάτε στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ, για […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από elpidosgeuseis
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρουκτόζη*
½ φλιτζάνι μήλο σε κυβάκια
½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο
½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1/3 φλιτζανιού σταφίδα σουλτανίνα
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
2-3 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 φλιτζάνια αλεύρι π.φ.μ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ, για λίγο, τα αυγά με τη φρουκτόζη να αφρατέψουν, και στη συνέχεια χαμηλώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο χτυπώντας λίγο ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ενσωματώνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας προς μια κατεύθυνση με μια μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζετε σε μια στενόμακρη, καλά λαδωμένη και αλευρωμένη, φόρμα. Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγει η λάμα ενός μαχαιριού καθαρή, στους 180ο C. Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο, 5-7 λεπτά, πριν το ξεφορμάρετε.
*Σε κάποια γλυκά τελευταία, χρησιμοποιώ φρουκτόζη, μάλιστα σε λιγότερη ποσότητα από ότι ζάχαρη, η οποία δεν ανεβάζει τόσο το γλυκαιμικό δείκτη και είναι ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Μπες στο elpidosgeuseis για περισσότερες νόστιμες συνταγές!