Γλυκα
Αφράτο και ελαφρύ που δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο – Ετοιμάζουμε ένα κέικ με μήλα ιδανικό για το τσάι μας ή τον καφέ μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Στο εσωτερικό του κέικ με μήλα, κρύβονται ζουμερά και ολό γλυκά κομματάκια μήλου αρωματισμένα με κανέλα, γαρίφαλο και κονιάκ.
Η συνταγή είναι από “dailykitchenbm”. .
Υλικά
150 με 170 γρ. ζάχαρη
2 αυγά μεσαία
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
90 ml. ήλιέλαιο
40 με 50 ml. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κτγ. μπέικιν
Γέμιση
3 μήλα
40 γρ. ζάχαρη
2 κτγ. κονιάκ
1 κτγ. κανέλα
1/4 κτγ. γαρύφαλλο
50 γρ. καρύδια
Βούτυρο + αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα μήλα σε ένα μπολ.
Βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλιανα αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα.
Ρίχνουμε το αλάτι, το ηλιέλαιο, το χυμό, τα 40 ml. και τέλος κοσκινισμένο το αλεύρι με το μπέικιν. Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγο χυμό ακόμα.
Παίρνουμε μια μικρή φόρμα για κέϊκ 22 με 23 cm., και την βουτυρωαλευρώνουμε καλά .
Με 1 κουτάλι βάζουμε 10 1/3 της ζύμης.
Από πάνω απλώνουμε τα μισά μήλα.
Στη συνέχεια βάζουμε το άλλο 1/3 της ζύμης και από πάνω τα υπόλοιπα μήλα.
Τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε 45 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς .
Βγάζουμε τη φόρμα, την αφήνουμε 5 με 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα αν θέλουμε.
Η δόση είναι η μισή για μια μικρή φόρμα.
Μπορείτε να φτιάξετε την κανονική για μια μεγάλη φόρμα του κέικ 26 cm., διπλασιάζοντας τη δόση.
Η συνταγή είναι από “dailykitchenbm”. .