Συνταγές
Mια δόση μελομακάρονα για τις απογευματινές λιγούρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Live Kitchen Channel Panos Papadakis Πάνος Παπαδάκης
Η Εκτέλεση/Φώτο είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
250 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
100 γρ μέλι
140 γρ χυμό πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
Για τη ζύμη
550 γρ αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ ζάχαρη
140 γρ χυμό πορτοκάλι
200 γρ ηλιέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανιλίνη
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
1 κτγ κανέλα
1/6 κτγ γαρίφαλο
Για το πασπάλισμα
Μέλι
Τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, 1 στικ κανέλας, τον χυμό πορτοκάλι και μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι ,την κανέλα, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκάλι, την βανιλίνη, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.
Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γρ . τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να δώσουμε σχήμα και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-22 λεπτά στους 170 c.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο απευθείας τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό μέσα στο σιρόπι.
Τα πασπαλίζουμε με μέλι και τριμμένο καρύδι.
Η Συνταγή είναι από Live Kitchen Channel Panos Papadakis Πάνος Παπαδάκης
Η Εκτέλεση/Φώτο είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.