Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκάκι του κουταλιού μελιτζανάκι – μοναδικό γλυκό που θα ανταμείψει το χρόνο και τον κόπο σας με την ιδιαίτερη γεύση του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1kg μελιτζανάκια (το ιδανικότερο μέγεθος είναι στο μήκος του αντίχειρα)
1 ξυλάκι κανέλας
2κ.σ. χυμό λεμονιού
2κ.σ. γλυκόζη (προαιρετικά)
αμύγδαλα χωρίς φλούδα
200gr ασβέστη σε υγρή μορφή, (τον οποίο διαλύω σε 3lt νερού για να πάρω το ασβεστόνερο)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1lt νερό
1kg ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρουμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια, τα χαράζουμε και τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για 8 ώρες.
Βάζουμε στο κάθε μελιτζανάκι 1 αμύγδαλο κι 1 γαρύφαλλο και τα βράζουμε 3-4 λεπτά, δύο φορές.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, ρίχνω μέσα τα μελιτζανάκια και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τη γλυκόζη με την κανέλα και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και λίγα αμύγδαλα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γλυκό του κουταλιού” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχο γλυκό νερατζάκι με μοναδικό άρωμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Γραμμελη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Τις φλούδες από 16 νερατζια
Εναμισο κιλό ζάχαρη
6 ποτηρια νερό
Μια κουταλιά της σουπας λεμόνι
μια κουταλιά της σουπας γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου τα τρίψουμε ελαφρά τα κάνουμε ρολάκια με οδοντογλυφίδες.. Τα βράζουμε τρεις φορές από 5-6 λεπτά.. Μετά την τρίτη φορά τα βάζουμε σε κρυο νερο όλη την νυχτα το πρωι τα στραγγιξουμε και τα αφησουμε στο τρυπητο μέχρι το μεσημέρι..(βγάζουμε και τις οδοντογλυφίδες).
Μετά βάζουμε την ζάχαρη με το νερό κι αφου έλιωσε η ζάχαρη κι πηρε μια βραση ρίχνουμε τα νερατζια μέσα γυρω στα δέκα λεπτά ρίχνουμε το λεμόνι και την γλυκόζη και το αφησουμε μέχρι να δέσει… (Στους 105 βαθμους με το θερμομετρο μαγειρικής)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Γραμμελη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”