Συνταγές
Μαγειριό Ικαριώτικο γεύμα (φασολάκια με καλαμπόκι) μαζί με προζυμενιο ψωμάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρω 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά, ύστερα ρίχνω τά φασολάκια, 2 κολοκυθάκια σέ φετουλες,,4 πιπεριτσες πράσινες ολόκληρες, λίγη πιπεριά Φλωρίνης, 3 πατατουλες σέ φετουλες, 2 μπουκετακια βλητο, λίγο γλυστριδα, 3 καλαμπόκια , 3 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μουλτι, μισή κούπα ελαιόλαδο, αλατοπιπερο ρίγανη πάπρικα γλυκιά,2 φύλλα δάφνης, 1 φλυτζανακι του καφέ νερό. Κλείνω την χύτρα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 15-20′. Σερβίρουμε με τυρί φέτα.
Για το προζυμενιο ψωμάκι..
Για 180 γρμ αναπιασμενο προζύμι,
300 γρμ αλεύρι σκληρό
200 γρμ αλεύρι ολικής άλεσης
250 γρμ αλεύρι γοχ
Νερό όσο χρειαστεί για να κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε, αφήνουμε για 2 ώρες ύστερα ξανά ζυμωνουμε, βάζω σέ ταψί με λίγο αλεύρι, από κάτω και από πάνω, ξαναφηνω για 3 ώρες να φουσκώσει και ψήσιμο πρώτα στους 220 για 30′ και ξεσκέπαστο στους 180 για αλλά 30′.
Για το τηγανοτυροπιπεροψωμο κράτησα λίγο από την ζύμη τού ψωμιού , το γέμισα με λίγο ανθότυρο και τυρί φέτα και 1 ψιλοκομμένη πιπεριτσα πράσινη
το άνοιξα πάλι στα χέρια, διπλωσα το κάτω σάν φύλλο από πάνω, έκανα και μια τρύπα στην μέση, λαδωνω παντού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 30′ αεροθερμο φούρνο. Στα μισά της ώρας γύρισα από την άλλη πλευρά..
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.