Συνταγές
Μία υπέροχη συνταγή, για να κάνετε το δικό σας τραχανά με τρία είδη αλευριού και σπιτικό γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”
ΥΛΙΚΑ:
6 κιλά αλεύρι κίτρινο
2 κιλά αλεύρι καλαμποκιού
1,5 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
6 κιλά γιαούρτι (50% πρόβειο-50% κατσικίσιο)
8κ.σ. αλάτι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε. Απλώνουμε τον τραχανά στον ήλιο, σε μικρά κομμάτια, σε ένα τραπέζι να τραβήξουν λίγο και μετά τα περνάμε από το κόσκινο.
Τον αφήνουμε να στεγνώσει και μετά τον αποθηκεύουμε σε πάνινη σακούλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”