Συνταγές
Τραχανάς ξινός με καραμελωμένα κρεμμύδια και κουρκουμά – εύκολος, γρήγορος και παραδοσιακός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ο Κουρκουμάς δίνει μια πικάντικη νότα στο Ξινό Τραχανά που μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια νοστιμίζουν αυτό το υπέροχο παραδοσιακό πιάτο!
Η Συνταγή είναι από “PASTA Boukis”.
Υλικά:
150 γρ. Τραχανά Ξινό
450 ml. νερό ή ζωμό Λαχανικών
1/2 κουτ. γλυκού Κουρκουμά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Yλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 κρεμμύδι
Λίγο ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το βαλσάμικο ξίδι και τη ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Η διαδικασία για το καραμέλωμα θέλει γύρω στα 20-25 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον Ξινό Τραχανά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά ο Τραχανάς προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και τον κουρκουμά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς, (10-12 λεπτά).
Σερβίρουμε τον τραχανά με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τον συνοδεύουμε με πιτούλες ή χωριάτικες φρυγανιές.
Η Συνταγή είναι από “PASTA Boukis”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!