Συνταγές
Μία συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια που θα κάνεις συχνά
Η Συνταγή είναι από κ. Ευτυχία Ελευθεριάδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 ποτήρι του νερού νερό χλιαρό,
1ποτηρι νερού γάλα,
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο,
2 φακελάκια μαγιά σε φακελάκι,
2 κουτ.γλυκου αλάτι και 3 ζαχ.Διαλυουμε την μαγιά στο νερό και στο γάλα ρίχνοντας αλάτι και ζαχαρη .
Εκτέλεση
Ρίχνουμε 400 γρ.αλευρι κ λίγο λάδι ανακατεύουμε κ Ρίχνουμε το υπόλοιπο.
Για την γέμιση
Βάζουμε 400 γρ.φετα ,2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 2 αβγά χτυπημένα κ μαύρο πιπέρι.
Ζυμωνουμε και βάζουμε σε κάθε τυροπιτάκια μια κουταλιά του γλυκού.
Αφήνουμε την ζύμη 40 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
Γίνονται 32 περίπου κομμάτια,αναλογως πως θα τα φτιάξετε,μικρά η μεγαλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευτυχία Ελευθεριάδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.