Γλυκα
Λουκούμι πικάντικης κόκκινης κολοκύθας με τραγανό καρυδάκι
Υλικά Για το σιρόπι 800γρ κόκκινη κολοκύθα, σε φέτες 4 κούπες ζάχαρη άχνη 1 κούπα νερό 5 γαρύφαλλα 1 ξύλο κανέλας Για το λουκούμι 1/4 κούπας κορν φλάουρ 1 κούπα και 1/4 κούπας σιρόπι μια πρέζα κανέλα 5 ολόκληρα καρύδια ψίχα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε το σιρόπι Ξεπλένουμε τις φέτες της κολοκύθας σε λεκάνη με νερό. Στραγγίζουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Για το σιρόπι
800γρ κόκκινη κολοκύθα, σε φέτες
4 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κούπα νερό
5 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
Για το λουκούμι
1/4 κούπας κορν φλάουρ
1 κούπα και 1/4 κούπας σιρόπι
μια πρέζα κανέλα
5 ολόκληρα καρύδια ψίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Ξεπλένουμε τις φέτες της κολοκύθας σε λεκάνη με νερό. Στραγγίζουμε και βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, να κατεβάσουν υγρά. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά, μαζί με το νερό και τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε με καπάκι και ποσάρουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα κομμάτια σε πιατέλα και φυλάμε – αφού κρυώσουν- στο ψυγείο.
Ξεκινάμε τα λουκούμια
Μετράμε το σιρόπι και ξεκινάμε τα λουκούμια. Παίρνουμε ένα μέρος του σιροπιού σε ένα φλυτζάνι και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι, το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα αυγών. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά στην αρχή και συνεχώς, όσο πήζει η κρέμα.
Μπορείτε να δοκιμάζετε λίγο απο το μίγμα, σε όλη τη διαδικασία δεσίματος, για να καταλάβετε πως διαφοροποιείται η υφή του. Στη αρχή είναι σαν κρέμα, λυώνει αμέσως στο στόμα. Σταδιακά, αποκτά συνοχή και αντίσταση.
Αυτή τη φορά, άπλωσα κορνφλάουρ στον πάγκο της κουζίνας, έβαλα δύο μακρόστενα μαρμαράκια παράλληλα -για να διαμορφώσω το μίγμα στο σχήμα που ήθελα- και άδειασα ανάμεσα το μίγμα. Άπλωσα κατα μήκος τη ψίχα των καρυδιών σπασμένη σε μικρά κομμάτια και άφησα να κρυώσει.
Έβγαλα τα μαρμαράκια και, με μια επίπεδη σπάτουλα, σήκωσα την μια πλατιά πλευρά και δίπλωσα σε ρολό, τυλίγοντας μέσα του τα καρύδια. Ένωσα τις άκρες και ένα τρυφερό ρολάκι ήταν έτοιμο κάτω από τα δάχτυλά μου.
Όταν απλώσετε το κορν φλάουρ πάνω στην τρυφερή επιφάνεια ενός φρεσκοφτιαγμένου λουκουμιού, θα θυμηθείτε πως είναι να αγγίζεις το ροδαλό δέρμα ενός μωρού.
Μην διστάσετε στιγμή. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας λουκούμια.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : tastefull