Συνταγές
Απίθανα μπισκότα με λουκούμι τριαντάφυλλο για το καφεδάκι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνταγή για 32 μπισκότα: 100 ml. ηλιέλαιο ή βούτυρο λιωμένο ίδια ποσότητα, (100 ml), 5 γρ. μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, 1 μεγάλο αυγό, 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 50 γρ. κορν φλάουρ, περίπου 200 γρ. αλεύρι γοχ., και μια πρέζα αλάτι.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες γεύσεις, φλούδα λεμονιού, πορτοκάλι, ρούμι. Βάζουμε πρώτα το αυγό, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε λίγο.Προσθέστε βανίλιας τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε τα όλα καλά. Τώρα προσθέστε το λάδι, σιγά- σιγά όπως η μαγιονέζα.
Τώρα προσθέστε το άμυλο και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε τα 3/4 της ποσότητας του αλευριού και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο, ανάλογα με το πώς φαίνεται η ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο κρύο για μισή ώρα να χαλαρώσει.
Εχουμε 440 γρ. ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Τεντώνουμε ένα φυτίλι 36 εκ. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος, ανάλογα με το πόσο παχιά θέλετε να είναι τα μπισκότα . Κόβουμε το φυτίλι στη μέση, μετά ξανά, κάθε κομμάτι, στη μέση και ξανά στα 2. Θα πάρουμε 8 μπισκότα. Πιέστε τη μία άκρη του μπισκότου με ένα πιρούνι και μετά την άλλη πλευρά.
Βάζουμε στη μέση ένα αμύγδαλο, λουκούμι, καρύδι, φουντούκι ή φιστίκι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, ανάβουμε πάνω- κάτω στους ηλεκτρικούς φούρνους, με αερισμό, για 10-12 λεπτά , δεν χρειάζεται να ψηθούν πολύ δυνατά, μόνο στις άκρες πρέπει να είναι χρυσό.
Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη και μπορούμε να τα σερβίρουμε. Διατηρούνται για 1 μήνα, σε τσίγκινα ή χαρτόκουτα, στρωμένα με λευκό χαρτί ή σε βάζα με καπάκι. Γίνονται πιο μαλακά κάθε μέρα.
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.