Συνταγές
Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό – τριανταφυλλένια λουκουμάκια με αμύγδαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Όλγα Κογγου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
200 γρ. Νισεστε
3 γρ ξινό
80ml ροδονερο
Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ζάχαρη άχνη…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε λίγο νερό για να διαλυσουμε το νισεστε.. βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσει μέχρι να πάει στους 115 βαθμους…
Προσθέτουμε ανακατεύοντας το νισεστε και το ξινο και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά τόσο θέλει να ξεκολλήσει τι σιρόπι όπως στην φωτογραφία από τα τοιχώματα της κατσαρόλας τότε είναι έτοιμο ..
προσθέτουμε το ροδονερο τα αμύγδαλα και το χρώμα και βάζουμε σε μικρό ταψακι στρωμένο με λαδόκολλα και λίγο νισεστε.. αφήνουμε σκεπασμένο με τούλι όλη νύχτα και ύστερα γυρνάμε σε ξύλινο δισκο πασπαλισμενο πάλι με νισεστε και κόβουμε όπως θέλουμε..
τα βάζουμε σε μπωλ ρίχνουμε λίγο νισεστε να πάει παντού και ύστερα βάζουμε άχνη και ανακατεύουμε κλείνουμε σε βαζα μην παίρνουν αέρα και έτοιμα δεν υπάρχουν
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Όλγα Κογγου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.