Συνταγές
Λαχταριστα πιροσκί με πατάτα για όσους νηστεύουν και με πατάτα και τυρί για τους υπόλοιπους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Antoniadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600γρ (περίπου) νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Γέμιση
Πατάτες βρασμένες για πουρέ
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθος
Δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι
Φέτα τριμμένη
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες,τις λιώνουμε και τις κάνουμε πουρέ. Σε ένα τηγάνι σωταρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τον δυόσμο τον άνηθο
ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αδειάζουμε το μείγμα στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και φέτα τριμμένη μέσα στο μείγμα της πατάτας.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μικρά φυλλαράκια γεμίζουμε με πατάτα κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και σε μπόλικο καλαμποκελαιο. Καλή επιτυχία σε όποιον τα φτιάξει.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Antoniadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για λαχταριστά λαχταριστά – Σούπερ τυροψωμάκια που μόλις βγήκανε από το φούρνο ζεστά ζεστά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 ασπράδι αυγου , 200 ml γάλα, 100ml νερό, 100ml σπορέλαιο, 1 φάκελακι ξηρή μάγια, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, λίγο αλάτι, 600γρ αλεύρι που φουσκώνει, 300γρ φέτα,
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο, το ζάχαρη την μαγιά.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε, το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι, σπασμένη την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη, αν είναι αρκετά μαλακή προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ακόμα. Πλάθουμε μπαλάκια και δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε κα τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα τυρόψωμακια .
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι,ηλιοσπορη και ψήνουμε στους 190° βαθμούς, για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”