Συνταγές
Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι γεμάτοι αρώματα – Πολύ ωραία φτιαγμένοι, πεντανόστιμοι με πλούσια υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο
1 κουπα λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανο
Λίγο δυοσμο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμενες
2 καρότα τριμμένα
1 1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
3 πιπεριες κόκκινες ψιλοκομμένες
3 πιπεριες πρασινες ψιλοκομενες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνω το λάχανο το χαραζω γύρω γύρω από το κοτσάνι και το βάζω σε νερό να πάρει βράση με το κοτσάνι προς τα κάτω.Αφαιρω τα φύλλα και τα αφήνωνα κρυώσουν! Βάζω το λάδι στη φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια τα καρότα .
Προσθέτω τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά αφήνω λίγο να σωταριστουν και προσθέτω το ρυζι να γυαλίσει.
παιρνω ένα φύλλο λάχανου κοβωντας τα χοντρά μέρη βάζω από μια κουταλιά ρύζι και τυλίγω. Τους βάζω σε πλατιά κατσαρόλα, αφού έχω στρώσει στον πάτο μερικά από τα πιο σκληρά φύλλα του λάχανου.
Προσθέτω νερό μέχρι το ύψος των ντολμαδων καλύπτω μ’ ένα πιάτο σκεπάζω και σιγοβράζω ώσπου να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό μέχρι να γινουν οι ντολμάδες
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.