Συνταγές
Τέλεια ιδέα για τους αγαπημένους μας λαχανοντολμάδες με μπριζολίτσες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Ένα λάχανο μέτριο
700 γραμμάρια κιμά από ελιά
2 μπριζόλες χοιρινές σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Άνηθο αλάτι πιπέρι
1 κνορ
1 κουταλιά βούτυρο
1φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο… 2 αυγά και δύο λεμόνια για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό έχουμε βράσει το λάχανο και έχουμε πάρει τα φύλλα τους 1-1 τα οποία τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Έχουμε φτιάξει το μίγμα του κιμά σε ένα μπολ έχουμε τρίψει το κρεμμύδι το σκόρδο αλάτι πιπέρι ..έχουμε ρίξει τον κιμά τον άνηθο και το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο και έχουμε ανακατέψει πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισα τις χοιρινές μπριζόλες σε κομμάτια. Όταν πήραν όμορφο χρώμα σβήνουμε την φωτιά και τοποθέτησα ανάμεσα και γύρω-γύρω τους λαχανοντολμάδες.
Βράζουμε το φαγητό στη χύτρα για 10 λεπτά αφού βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες.. το κάνουμε στη χύτρα γιατί δεν θέλουμε να μας φύγει το νερό από μέσα και να πρέπει να συμπληρώσουμε άλλο.. βράζουμε μόνο 15 λεπτά.. όταν ανοίξουμε την κατσαρόλα το νεράκι ήταν όλα μέσα.. παίρνουμε ζωμό από αυτό χτυπήσουμε τα δύο αυγά με δύο λεμόνια και κάνουμε το αυγολέμονο..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”