Συνταγές
Κυδώνι γλυκό του κουταλιού αγαπημένο φθινοπωρινό γλυκάκι, και έγινε κεχριμπάρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τόσο ωραίο χρώμα δεν το έχουμε ξαναπετύχει… Ίσως να φταίνε τα κυδώνια ! Τα υλικά για Κυδώνι γλυκό του κουταλιού απλά και γνωστά σε όλους μας..
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800gr κυδώνι καθαρισμένο
800gr ζάχαρη
2, 5 κούπες του καφέ νερό
2 stick βανίλιας
1 κλωναράκι αμπαρόριζα
Χυμό ενός λεμονιού
Μισή κούπα τσαγιού αμύγδαλα λευκά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φετούλες το κυδώνι.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό, και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας το δυο-τρεις φορές να λιώσει η ζάχαρη.
Αν βγάζει αφρό παίρνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καθαρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, την αμπαρόριζα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 30 λεπτά.
αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς να δούμε αν έχει δέσει καλά το σιρόπι.
Αν χρειάζεται κι άλλο δέσιμο βράζουμε για λίγο ακόμα.
Εγώ το έβρασα δύο φορές… το άφησα όλο το βράδυ και την άλλη μέρα το έβρασα για 5 λεπτάκια περίπου.
Όταν κρυώσει τελείως αν θέλουμε προσθέτουμε αμύγδαλο άσπρο ψημένο στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.