Συνταγές
Κοτόπουλο λεμονάτο με νόστιμη σάλτσα και κρεμώδη υφή! Ένα φαγητό θαύμα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
1-2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμενες
3 καρότα χοντροκομμένα
2 κολοκυθάκια
1 δαφνόφυλλο
5 μπαλίτσες μπαχάρι
λίγη καπνιστή πάπρικα
λίγο κάρυ
τριμμένο φασκόμηλο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτ.σουπ. γεμάτη κορν φλάουρ
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
Χυμός 1/2 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα, το περιχύνουμε με λάδι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σκόρδο και αφού τα σωτάρουμε λίγο, ρίχνουμε και τα καρότα, το δαφνόφυλλο, μπαχάρι, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Δεν τα σωτάρω πολύ. Μετά σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνω και με νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλωμένη φωτιά. Προς το τέλος του μαγειρέματος ελέγχω το αλάτι
προσθέτουμε τριμμένο φασκόμηλο και λίγο λαδάκι ακόμη. Το φαγητό πρέπει να μείνει με ένα χρυφαφί ζουμάκι στο τέλος, για αυτό διαλύω το κορν φλάουρ στον χυμό του λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και να δέσει η σαλτσούλα. Το φαγητό μου είναι πανέτοιμο, μυρωδάτο και λαχταριστό.
πρόσθεσουμε 15λ πριν γίνει το φαγητό και δύο κολοκυθάκια χοντροκομμένα, από τον κήπο μου. Του έδωσαν γλύκα, έξτρα γεύση και χρώμα!
Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή άγριο ή και με πατάτες τηγανητές.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.