ΥΛΙΚΑ
1 μικρό κοτόπουλο σε μερίδες (1 κιλό περίπου)
6 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σ. ξύδι
1 φλυτζ. τσ. ντομάτα τριμμένη
1 φλυτζ. τσ νερό
1 μικρό ολόκληρο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 κόκκινη μικρή καυτερή πιπεριά
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
600 γρ μπάμιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το ξύδι και βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Τραβάμε στην άκρη τις μερίδες κοτόπουλου και βάζουμε μέσα τις μπάμιες. Σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν.
και…κάτι ακόμα
Πώς προετοιμάζουμε τις μπάμιες.
Αφού τις καθαρίσουμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι, τις πλένουμε καλά και βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες μαζί με αλάτι, ξύδι και τις βράζουμε 1 -2 λεπτά. Μετά τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο δε βγάζουν βλέννα. Αν θέλουμε να βάλουμε στην κατάψυξη,αφού τις στραγγίσουμε καλά τις βάζουμε σε σακουλάκια και τα διατηρούμε ένα χρόνο.
Για 1 κιλό μπάμιες χρειαζόμαστε 5 κουτ. σ. ξύδι και 2 κουτ, γλ. αλάτι.