Συνταγές
Μοναδικές στη γεύση.. μαγειρέψτε τρυφερές μπάμιες λαδερές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αγαπημένο πιάτο για αυτούς που ξέρουν. Σήμερα θα δούμε πως κάνουμε κοκκινιστές μπάμιες στην κατσαρόλα ή στη χύτρα ταχύτητος. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και που ξέρεις;! Μπορεί να αγαπηθεί και από τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας αυτό το νόστιμο πιάτο. Απλές οδηγίες, κατανοητές κσι Καλή σας επιτυχία!
Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
1 κιλό μπάμιες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Δυόσμος
Αλάτι-Πιπέρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
250 ml. σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
1 κύβο λαχανικών
Λίγο νερό
Εκτέλεση
Αρχικά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και κλείνουμε με το καπάκι. Αν κάποιο από τα υλικά δεν μας αρέσει π.χ. ο δυόσμος, το παραλείπουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν βάζουμε πολύ νερό γιατί οι μπάμιες έχουν αρκετή υγρασία.
Αν κάνουμε το μαγείρεμα σε κατσαρόλα, βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι οι μπάμιες να μαλακώσουν. Αν κάνουμε το μαγείρεμα στην χύτρα αφήνουμε για 5 λεπτά από την ώρα που θα ανέβει η ασφάλεια και μετά κατεβάζουμε από την φωτιά.
Έτοιμο και το σημερινό πιάτο με τις κοκκινιστές μπάμιες! Καλή όρεξη!
Τόσο απλά, μπορούν να γίνουν οι μπάμιες λαδερές και στη κατσαρόλα αλλά και στο φούρνο χωρίς καμία αλλαγή τστα υλικά. Και οι δύο εκτελέσεις βγαίνουν νόστιμες και συμπερασματικά επιλέγουμε ότι μας βολεύει περισσότερο κάθε φορά.
Εσύ πως φτιάχνεις τις μπάμιες; Πες μου στα σχόλια!