Συνταγές
Το αγαπάμε πολύ αυτό το φαγητό. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 Μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στα δύο(μπούτι και κοπανάκι)
1 κιλό μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
2 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. ξύδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε καθαρίσει τις μπάμιες και σε μια λεκάνη τις περιχύνουμε με το ξύδι, ανακατεύουμε να πάει παντού και τις αφήνουμε για 15 λεπτά.
Το ξύδι θα τις κάνει να μην βγάλουν γλίτσα. Το ίδιο κάνουμε και στις κατεψυγμένες, που όμως δεν θέλουν καθάρισμα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν και όταν γυαλίσουν προσθέτουμε τοι σκόρδο.
Κατόπιν ρίχνουμε τον πελτέ να καβουρντιστεί και να γλυκάνει, ανακατεύοντας συνεχώς και στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σε ταψί απλώνουμε τις μπάμιες, από επάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.