Συνταγές
Νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό με κοτόπουλο και μπάμιες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 μποτάκια κοτόπουλο, χωρισμένα στα δύο (κοπανάκια και μπούτια)
1 κιλό μπάμιες
4 ντομάτες τριμμένες η 1 κουτί κον κασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. καφέ ξύδι
2 κ.γλ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μπάμιες προσεκτικά τις μπάμιες, ώστε να μην σπάσει το κεφαλάκι τους και βγει το κολλώδες υγρό τους. Τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε λεκάνη, ρίχνουμε το ξύδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά για να στεγνώσουν. Τοποθετούμε τις μπάμιες πάλι στην λεκάνη.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί και το σκόρδο.
Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε, για να καβουρντιστεί και να γλυκάνει.
Τώρα προσθέτουμε τις μπάμιες, ανακατεύουμε απαλά, για να μην λιώσουν και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την πάπρικα, το πιπέρι και αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε, γιατί έχουμε ήδη τις μπάμιες αλατισμένες.
Μια φορά μόνο θα ανακατέψουμε τις μπάμιες. Αν χρειαστεί επιπλέον ανακάτεμα το κάνουμε ανακινώντας την κατσαρόλα.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ταψί ρίχνουμε τις μπάμιες, στρώνουμε από επάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε, ίσα, ίσα να καλυφθούν οι μπάμιες. Επειδή θα σκεπαστεί το ταψί θα έχουμε επιπλέον υγρασία από τους ατμούς.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 45 λεπτά.
Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.